Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η σοφίτα (Συλλογικό διήγημα)




Το μυστικό της Τούλας


Ο ουρανός έλαμψε από την αστραπή. Ο εκκωφαντικός θόρυβος την έκανε να τιναχτεί. Η Τούλα σηκώθηκε από το κρεβάτι με προσπάθεια. Το τελευταίο καιρό ήταν δύσκολο να αποχωρίζεται το κρεβάτι της. Και εκείνα τα τσιμπήματα στο χέρι είχαν πληθύνει αλλά η ίδια δεν έδινε σημασία.

Είχε σταματήσει να δίνει σημασία εδώ και χρόνια στην υγεία της. Ειδικά από τότε που έφυγε η αδερφή της η Κατερίνα, η Τούλα αισθανόταν ότι δεν υπήρχε πια τίποτα να την κρατήσει εδώ. Υπήρχε βέβαια και η Σόφη. Η ανιψιά της η Σόφη. Αυτή στην οποία η αδερφή της αφιέρωσε τα νιάτα της, τη ζωή της ολόκληρη.

Η Σόφη όμως είναι η κόρη εκείνου. Η Τούλα δε μπόρεσε ποτέ να τον ξεχάσει. Ούτε να τον συγχωρήσει. Κυρίως, δε κατάφερε ποτέ να σταματήσει να τον αγαπάει. 


Πάνε χρόνια από την πρώτη φορά που τον είδε. Η Κατερίνα είχε βάλει σκοπό να σπουδάσει και μετά από πολλά παρακάλια τους τούμπαρε τους γονείς της. Ήταν άλλωστε η χαϊδεμένη τους, και ήταν η πρώτη στο σχολείο. Δεν ήθελε πολύ για να τους πείσει. Πρότεινε μάλιστα να έρθει και η Τούλα μαζί της για να τη προσέχει. Μα κυρίως η Κατερίνα ήθελε να πάρει την αδερφή της μακριά από εκείνο το περιβάλλον. Στην επαρχία αν δε κατάφερνες να στεφανωθείς μέχρι τα είκοσι πέντε σου σε στιγμάτιζε η ταμπέλα της γεροντοκόρης. Οι γονείς  τους αλλωστε δε δυσκολεύτηκαν να αποδεχτούν αυτό το τίτλο για τη θυγατέρα τους. Η Τούλα ήταν πάντα ήσυχη και ταπεινή. Ποτέ της δε τραβούσε τα βλέμματα όπως ο σίφουνας Κατερίνα.

Μολονότι θα πίστευε κάποιος ότι η Τούλα θα ζήλευε τη Κατερίνα, αυτό δεν ήταν αλήθεια. Η Τούλα λάτρεψε την αδερφή της, από τότε που επτά χρονών την αντίκρισε για πρώτη φορά και ορκίστηκε να μην αφήσει τίποτα να την πληγώσει.Δέχτηκε λοιπόν με ευχαρίστηση να συνοδέψει την αδερφή της και οι γονείς της συμφώνησαν επίσης με ανακούφιση. Δε θα ξεχάσει ποτέ το βλέμμα του πατέρα της εκείνη τη πρώτη μέρα που τους αποχωρίστηκε. Τρυφερό και πονεμένο, σαν να αποδεχόταν πλέον ένα γεγονός που μέχρι τώρα αρνούνταν να αναγνωρίσει την ύπαρξη του. Η μητέρα τους, πάντα πιο αυστηρή τις ξεπροβόδιζε με συμβουλές να αποφεύγουν τα αρπακτικά της πόλης και να προσέχουν η μία την άλλη.

Η Κατερίνα ήθελε να γίνει δασκάλα. Λάτρευε τα παιδιά. Μα και αυτά τη λάτρευαν. Η Τούλα βρήκε δουλειά σε μια βιοτεχνία ενδυμάτων και κάλυπτε τα περισσότερα έξοδα της κοινής τους συμβίωσης.

Όλα πήγαιναν καλά. Αλλά η Τούλα κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό της. Η ελπίδα της να βρει μια αδερφή ψυχή στη πόλη την εγκατέλειπε μέρα με τη μέρα. Ήταν ήδη 27 ετών. Η Κατερίνα από την άλλη άνθιζε και γινόταν ομορφότερη από ποτέ. Μέχρι που μπήκε στη ζωή τους αυτός.

Ήταν σαν να τον έστειλε ο Θεός. Σίγουρα αν δεν είχε εμφανιστεί στο δρόμο της η ίδια μπορεί να μη ζούσε. Μπορεί όμως να ζούσε η Κατερίνα. Ο άντρας εμφανίστηκε από το πουθενά. Είχε μόλις αρχίσει να σκοτεινιάζει και η Τούλα επιτάχυνε το βήμα της για να γυρίσει σπίτι. Το μαχαίρι που κρατούσε στο χέρι του δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Μέχρι που εμφανίστηκε ένας ψηλός άνδρας και μπήκε μπροστά της. Τον έπιασε από το καρπό προσπαθώντας να τον αφοπλίσει αλλά εκείνος πριν φύγει τρέχοντας κατάφερε να του κάνει μια χαρακιά στο μπράτσο. Η Τούλα πανικοβλήθηκε όταν είδε το αίμα του να τρέχει ζεστό. Τύλιξε το μπράτσο του με το μαντήλι που φορούσε στο λαιμό της και τον κάλεσε στο σπίτι τους που ήταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά.

Το τραύμα ήταν επιφανειακό και αφού το περιποιήθηκε , του έβαλε να φάει και να πιει, ευγνώμων που της έσωσε τη ζωή. Τον παρατηρούσε προσεκτικά στο πρόσωπο ενώ εκείνος έτρωγε με λαιμαργία το σπιτικό φαγητό. Ήταν ναυτικός, ασυρματιστής της είπε και δεν είχε την ευκαιρία να απολαύσει συχνά τέτοια μαγειρική. Εντυπωσιασμένη από τη δουλειά του ρώτησε λεπτομέρειες αλλά πήρε αόριστες απαντήσεις και γρήγορα άλλαξε θέμα συζήτησης.
Υπήρχε κάτι μυστηριώδες επάνω του που της κινούσε το ενδιαφέρον και τη τραβούσε με ένα τρόπο που δεν είχε νιώσει ποτέ πριν στη ζωή της. Φαινόταν σαν κάτι να τον κυνηγάει, ανήσυχος κοιτούσε δεξιά και αριστερά ενώ τα δάχτυλά του ανυπόμονα ψηλάφιζαν το ένα το άλλο. Τις λίγες στιγμές που ξεχνούσε αυτό που τον απασχολούσε , έβλεπες τα μάτια του σαν τη ζεστή θάλασσα του Αυγούστου να της χαμογελούν γλυκά και να αποκαλύπτουν ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο, πράγμα περίεργο για ανθρώπους του επαγγέλματος και της κοινωνικής του τάξης. Η καρδιά της έλιωνε σε αυτό το χαμόγελο και μέσα σε λίγες ώρες έβλεπε μπροστά της να ανοίγονται νέοι δρόμοι για μια ζωή μαζί του, με κάποιο πιτσιρίκι να τη τραβάει από το χέρι... Η Τούλα δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανόητη. Μήπως όμως η υπόσχεση που έβλεπε στο βλέμμα του ήταν ευσεβείς πόθοι;

Αυτό το κατάλαβε όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε η Κατερίνα μέσα. Ήταν σαν να απλώθηκαν αστραπιαία μαγικοί δεσμοί που έδεναν για πάντα τους δυο τους. Ήταν καταδικασμένοι. Το μόνο που μπορούσε να κάνει η Τούλα ήταν να αποτραβηχτεί . Δε το σκέφτηκε ούτε στιγμή, αυτή άλλωστε ήταν ήδη γεροντοκόρη ... 

*********************************************************************************

-Κατερίνα τι έκανες;!
Η Κατερίνα κατακόκκινη έπεσε στα γόνατα και ξέσπασε σε κλάματα.
-Πώς μπόρεσες; Τι σκεφτόσουν;!
-Τον αγαπάω Τούλα, τον αγαπάω!
Η Τούλα την σήκωσε από το πάτωμα απότομα και την ταρακούνησε με δύναμη.
-Δε σκέφτηκες κανέναν, εσένα , εμένα, τους γονείς μας, εγώ πως θα τους αντικρίσω; Είμαι εδώ να σε προσέχω, πως μπόρεσες;
Λύγισε όμως μπροστά στην αδερφή της που ξέσπασε και πάλι σε κλάματα. Βλέποντας το σώμα της να τραντάζεται από τους λυγμούς δε μπόρεσε να συνεχίσει άλλο.
Η φωνή της σκληρή ακόμη όταν της μίλησε. 
-Σήκω και ντύσου. Ξύπνησε τον κι αυτόν και πες του να τσακιστεί να φύγει πριν γυρίσω πίσω! Αν είναι άντρας, θα ξέρει τι να κάνει από εδώ και πέρα.
Η Κατερίνα κλαίγοντας υπερασπίστηκε τον Γιώργο. Δεν έφταιγε αυτός της είπε. Στην πραγματικότητα ο Γιώργος είχε φθάσει στη πόρτα τους λιώμα από το ποτό. Κλαίγοντας σχεδόν έλεγε ακαταλαβίστικα πράγματα οτι δε θα τους επιτρέψει να το κάνουν, οτι θα καταφέρει να ξεφύγει, οτι θα τα φτιάξει όλα... Προσπάθησε να τον ηρεμήσει όταν την έκλεισε στην αγκαλιά του κι εκείνη δεν ήθελε να την αφήσει ποτέ ξανά.

*********************************************************************************
Η Τούλα χάιδεψε με τα δάχτυλα της το παλιό από τα χρόνια πια χαρτί. Τη μόνη απόδειξη που είχε ότι ο Γιώργος πέρασε από τη ζωή της. Δε τον συγχώρεσε ποτέ για το βάρος που την ανάγκασε να κουβαλά μια ζωή, μόνο και μόνο για να μη πληγωθεί η Κατερίνα. Με τρεμάμενα χέρια πήρε ένα σπίρτο και έκαψε το γράμμα του παρακολουθώντας τη φλόγα να σβήνει αργά. Δεν υπήρχε πια κανένας που να ενδιαφέρεται για αυτό το μυστικό και αυτή δεν ήταν πρόθυμη να σέρνει αυτό το βάρος πια.

Η βροχή είχε αρχίσει να χτυπά τα τζάμια βοηθώντας την να ξεπλύνει το πόνο που τη βασάνιζε τόσα χρόνια. Σηκώθηκε να ανοίξει την πόρτα απορώντας με την τόλμη όποιου είχε βγει έξω για να την επισκεφθεί. Το κουδούνι χτυπούσε επίμονα, σαν να ήθελε να την προλάβει. Η όραση της θόλωσε  και δεν έβλεπε τίποτα μπροστά της τη στιγμή που άνοιξε τη πόρτα και σωριάστηκε στο πάτωμα λιπόθυμη.

*********************************************************************************

Η Σοφίτα είναι ενα συλλογικό διήγημα που γράφεται από 16 bloggers , με την αρχή και το τέλος να κάνει η Μαρία απο το http://tokeimeno.blogspot.gr/.  Δυσκολεύτηκα αρκετά να το γράψω, πράγμα το οποίο αποδεικνύει οτι ό,τι αφήνεις σε αφήνει.
Θέλησα γράφοντας την ιστορία από την οπτική γωνία της Τούλας ώστε παράλληλα με τα στοιχεία που είναι πρόθυμη να μας δώσει (όσα πρόλαβε ή θα προλάβει) να την γνωρίσουμε λίγο πριν μπορέσουμε να την καταδικάσουμε.

Ιστορίες ως τώρα είναι:

Μαρία Νικολάου - Η ΣΟΦΙΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ
Μαρία Π. - ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
airis - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ...
Ανέσπερη - ΔΙΕΞΟΔΟΙ
ANNA Flo - ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΠΟΥΣ

Τη σκυταλη παίρνει η Mary Pertax. Ελπίζω να μη τη δυσκόλεψα πολύ!

Εύχομαι καλό τριήμερο σε όλους!

37 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Βλέπω αποκαλύψεις νωρίς στο δικό σου κείμενο. Ώστε η θεία Τούλα αγαπούσε τον ίδιο άντρα με την αδελφή της. Και έκαψε και ένα πειστήριο της σχέσης τους;του έρωτά της γι αυτόν; ....για να δούμε οι επόμενες πώς θα το επεξεργαστούν γιατί είναι και μπόλικες οι φίλες που ακολουθούν.
    Ωραία μας έβαλες σε αγωνία. Περιμένουμε τη συνέχεια...
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα καλημέρα!Οι πληροφορίες που δίνω ουσιαστικά αφορούν μόνο τον έρωτα της για αυτόν. Το γράμμα δεν ειναι απαραίτητο να αφορά εναν έρωτα. Βασικά δε σκεφτόμουν καν αυτό όταν το πρόσθεσα στην ιστορία. Για μενα , το μυστικό της Τούλας δεν έχει καμια σχέση με το μυστικό του Γιώργου, παρά μόνο το γεγονός οτι αυτή το φυλούσε υπομονετικά. Αλλά παλι... μια ηλικιωμένη γυναίκα τόσα χρόνια μόνη, πως είναι σίγουρος κανείς για την εγκυρότητα αυτών που ξερει; Η ουσία είναι οτι οι επόμενες θα αποφασισουν εαν η Τούλα θα καταφέρει να τα πει σε κάποιον άλλο...
      Καλό τριήμερο σου ευχομαι!

      Διαγραφή
  2. Είπα ότι μας ξέχασες και ήμουν σε αγωνία τι θα γράψω. Τώρα με έριξες στα βαθιά.Για να πω την αλήθεια μου θα βάλω τα δυνατά μου για ανατροπές. Ωραία συνεχίζεται η Σοφίτα! Καλή συνέχεια στις επόμενες. Σε μένα πρώτα από όλα που τη χρειάζομαι!! χαχα Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη σου εύχομαι καλή συνέχεια! Θα χαρώ να διαβάσω για ανατροπές, άλλωστε εγώ έδωσα τη δυνατότητα να μη γίνουν γνωστές οι πληροφορίες απο την οπτική της Τούλας οι οποιες θα μπορουσαν να είναι παραμόρφωση της πραγματικότητας! Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ για την συνέχεια!

      Διαγραφή
    2. Διόρθωσε στη φράση το όνομα:''Όλα πήγαιναν καλά. Αλλά η Κατερίνα κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό της. Η ελπίδα της να βρει μια αδερφή ψυχή στη πόλη την εγκατέλειπε μέρα με τη μέρα. Ήταν ήδη 27 ετών''. Πιστεύω πως εννοείς Τούλα όχι Κατερίνα. Καλημέρα!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τη διόρθωση, ανησυχούσα οτι θα μου είχε ξεφύγει κάτι!

      Διαγραφή
  3. Δέσποινα μπράβο!
    Μου άρεσε που έγραψες ένα κεφάλαιο ειδικά για τη θεία ( κι εγώ είχα σκεφτεί διάφορα για αυτό άφησα αυτό το παραθυράκι για εσάς τις επόμενες!)
    Πολύ σημαντικό όταν έχουμε συγγραφική σκυταλοδρομία είναι να σκεφτόμαστε τις επόμενες φίλες. Να δίνουμε καλά τη σκυτάλη, να δημιουργούμε προϋποθέσεις για εξέλιξη. Και το έκανες υπέροχα. Μας κρατάς σε αγωνία για να δούμε πού θα πάει το πράμα!!!
    Φεύγω ενθουσιασμένη !!!
    Φιλιά και καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου ευχαρσιστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Νομιζω οτι έχω ξεχάσει να γράφω! Αλλά ελπίζω να είναι μια αξιοπρεπής παρένθεση στην ιστορία της Σόφης!
      Καλά να περάσεις το τριήμερο!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική που δεν μου πέρασε από το μυαλό. Εξελίσεται πολύ ωραία και χαίρομαι πολύ.
    Την Δεύτερα θα κάνω την επίσημη ενημερωτική ανάρτηση, γιατί τώρα είμαι στο χωριό και δεν έχω pc.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή εξέλιξη!
    Παρακολουθώ με αγωνία , για να δω τί με περιμένει;
    Πάντα υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο στις υποθέσεις μυστηρίου!1
    Καλό σκ.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα ευχαριστώ πολύ, η αγωνία πάντως δε λέει να με αφήσει και ανυπομονώ να δώ τι θα γράψετε οι υπολοιπες!

      Διαγραφή
  6. Μου άρεσε πού έφερες την Τούλα στο προσκήνιο με ένα ρόλο κλειδί..τα κατάφερες περίφημα και μας έδωσες λαβές να πιαστούμε!!
    Μπράβο!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφ, τι ανακούφιση να το λες εσύ αυτό που είσαι τόσο καλή σε αυτό!
      Φιλιά και από εμένα!

      Διαγραφή
  7. Δέσποινα μου άρεσε πολύ που άνοιξες την ιστορία και προς ένα άλλο πρόσωπο αυτό της θείας που αγαπούσε τον ίδιο άντρα με την αδερφή της.
    Περιμένω με αγωνία να δω πως θα εξελιχτεί η υπόθεση.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου χαίρομαι που σου άρεσε, χρειάζεται η ιστορία μας νέες πληροφορίες νομίζω!

      Διαγραφή
  8. Δεσποινάκι μου όπως λένε κι οι φίλες πιο πάνω, μου άρεσε που το "άνοιξες" λίγο γιατί βοηθάει στις επόμενες ιστορίες. Ανατροπή μεγάλη η θεία Τούλα και μέσα απ' τη γλαφυρή διήγησή σου, μας δίνεις όντως μια άλλη οπτική για την εξέλιξη. Μη σου πω πως τη συμπάθησα αυτήν την θεία, έτσι όπως την ενσαρκώνεις.
    Καλή μας συνέχεια λοιπόν. Φιλιά πολλά και καλά Κούλουμα Δέσποινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εγώ δεν ήθελα να την καταδικάσω τη θεία αλλά η απόφαση ανήκει σε όσες ακολουθήσουν! Πάντως, αθωα ή ένοχη, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην όλη υπόθεση!
      Καλή Σαρακοστή Μαρία μου!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/3/16, 3:46 μ.μ.

    Καλησπέρα Δέσποινα!! Ηταν καιρός για νατροπές στην ιστορία και τις έδωσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!! Μπράβο!! Ανυπομονώ πως θα συνεχιστεί η ιστορία!!
    Φιλιά και καλά Κούλουμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ μαζί σου Μαριλένα, και ήθελα να δω και αν θα ζήσει η θεία κιόλας! Η ιστορία εχει προοπτικές για να αποτελέσει μεγάλο μυστήριο!

      Διαγραφή
  10. Καιρος ηταν να δουμε κι αυτη η θεια τι ρολο παιζει!!! Πολυ ωραια συνεχεια! Αντε να δουμε τι θα γινει παρακατω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή η θεια πολύ ωραια μπηκε στην ιστορία .. με ανατροπες.. τα καταφερες να δωσεις πάσα στην επομενη φιλη..Δεσποινα μου.. για να δουμε τι θα δούμε...στην συνέχεια... εχει ενδιαφέρον η ιστορία... !! να περασεις μια ομορφη εβδομαδα... φιλη μου σου αφήνω αγωνιας φιλάκι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα κατέχει βασικό ρόλο η θεία, αλλά να δούμε αν θα καταφέρει να μας πει και κάποια άλλη πληροφορία εκτός από αυτά που μάθαμε! Περιμένω με ανυπομονησία!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σου...! η συνέχεια αυτής της ιστορίας, που υπέροχα εξελίσσεται και, πίστεψέ με, με έχει ωθήσει να κρατώ ...σημειώσεις στο χαρτί για να έχω ανά πάσα στιγμή το σύνολο στη σκέψη μου, με φέρνει, πρώτη φορά, στο δικτυακό σου σπιτικό.
    Το δικό σου "επεισόδιο" στη "ΣΟΦΙΤΑ" είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό. Εξαίρετο θα έλεγα.
    Κάνεις ένα flash back βάζοντας στην ιστορία την Τούλα, ένα πρόσωπο, που τα προηγούμενα επεισόδια μας προετοίμαζαν για την εμπλοκή του, χωρίς βέβαια να ξέρουμε, τι έκταση θα δώσετε στην εμπλοκή αυτή.
    Προσωπικά πιστεύω ότι η εμπλοκή που της δίνεις είναι ήδη "προετοιμασμένη" μέσα μας ψυχολογικά, αν θέλεις την περιμέναμε. Απλά δεν ξέραμε την έκταση που θα είχε. Το ότι η Τούλα θα είχε ερωτική σχέση με τον Γιώργο Αγγέλου "φώναζε" από τα προηγούμενα επεισόδια.
    Μου άρεσε πάρα πολύ η τεχνική (In Media Res) που χρησιμοποιείς με επαναφορές στο χρόνο. Χωρίς να χάνουμε τη συνέχεια μαθαίνουμε την προϊστορία της Τούλας φτάνοντας σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.
    Στην επερχόμενη συνάντησή της με την ανηψιά της την Σοφία θα παιχτούν πολλά.....!
    Μας έβαλες λοιπόν "φωτιά" στη σκέψη, στην αγωνία, στην προσμονή και να ευχηθώ πάντα να έχεις ανάλογες εμπνεύσεις.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Να είσαι πάντα καλά και ειλικρινά με τράβηξε πάρα μα πάρα πολύ το γραπτό σου. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για το τόσο αναλυτικό σου σχόλιο! Είναι ωραίο μια τέτοια συλλογική προσπάθεια να δημιουργεί σε κάποιον την διάθεση να κρατά σημειώσεις για να παρακολουθήσει με λεπτομέρεια κάθε εξέλιξη! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για το γραπτό μου.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  13. Καταπληκτική εξέλιξη !! Πραγματικά έδωσες μεγάλο βάρος στο ρόλο της θείας και ανέβασες την αγωνία στο κόκκινο !!!Μπράβο!! Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω η Σόφη να καταφέρει να μάθει κάτι από όλα όσα έκρυβε η θεία της!

      Διαγραφή
  14. Καλώς σε βρίσκω! Πολύ μου άρεσε η εξέλιξη της ιστορίας, έτσι όπως τη διαμόρφωσες.
    Να δούμε τώρα η επόμενη φίλη τι θα σκεφτεί!
    :)
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Μια και απαντάω αφού έχω διαβάσει τη συνέχεια που έγραψε η Μαίρη, μπορώ να πω οτι η συνέχεια πολύ με ικανοποίησε!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  15. Καλώς σε βρίσκω!
    Με μεγάλη καθυστέρηση έπιασα σήμερα να διαβάζω τη Σοφίτα από εκεί που την είχα αφήσει (στης Αριστέας μας) και ομολογώ ότι η τροπή της με έχει ενθουσιάσει!
    Πολύ σημαντικό το δικό σου κεφάλαιο, με μια Τούλα στην πρώτη (πλέον) γραμμή της ιστορίας.
    Και... αχ, αυτό το "χαρτί"... Τι μυστικά, άραγε, έγιναν αποκαΐδια;

    Καλή εβδομάδα! ✽

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτο ειναι η τελεια στροφη στην ιστορια μας η αδελφή Τουλα ..... το διαβαζω για μια ακομη φορα πριν αρχισω να γραφω εισαι σκετη εμπνευση καλη μου φιλη σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτο ειναι η τελεια στροφη στην ιστορια μας η αδελφή Τουλα ..... το διαβαζω για μια ακομη φορα πριν αρχισω να γραφω εισαι σκετη εμπνευση καλη μου φιλη σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εκπληκτική συνέχεια έδωσες μπράβο σου!!
    Πολύ ενδιαφέρουσα η τροπή του.. σεναρίου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έστω και καθυστερημενα... Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.