Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Happy Birthday!

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι σαν σήμερα δημιουργήθηκε το διαδίκτυο το 1989 (Μεγάλη χρονιά! Τότε γεννήθηκε και η μικρή μου αδερφή!)
Και το λένε έτσι; Αντί να σηκώνουν πανό στους δρόμους να το βροντοφωνάξουν, να κάνουμε και ένα παγκόσμιο πάρτι για χάρη της περίστασης, να τα πιούμε να μεθύσουμε βρε αδερφέ! Τι θα ήμασταν σήμερα χωρίς αυτή την ιδιοφυή ανακάλυψη; Πως θα περνούσαμε τις ώρες μας, τις μέρες μας, πως θα λύναμε τις απορίες μας (Θα...γεμίζαμε το σπίτι με τους τεράστιους τόμους εγκυκλοπαιδειών για σχολικές εργασίες και για να απαντήσουμε στα ατελείωτα "Γιατί μαμά...;"


 Πως θα απαντούσα εγώ στον Αλέξη (Ο πέντε παρά κάτι μικρός μου γιος) πως δουλεύει η κάθε ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι και πως παίρνει ρεύμα και από πού παίρνει νερό και τι κάνει εκεί μέσα όταν κλείνουμε την πόρτα...κοκ. Από μηχανολογικά είμαι σκράπας, άσχετα αν ο μικρός μου από τα τέσσερά του θέλει να πάρει ειδικότητα μηχανολόγου! (Πήρε από τους παππούδες φαίνεται!) Και πώς θα είχα τη δυνατότητα να δείξω στον Θάνο (ο οποίος είναι της θεωρητικής! ) φωτογραφίες από ηφαίστεια, κεραυνούς και άλλα λοιπά φυσικά φαινόμενα ή να του βρώ πληροφορίες για μέρη, ζώα και εξαφανισθέντα είδη! ( National Geographic kid!)  Λατρεύω το Google!


Το διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο παράθυρο στο κόσμο. Τόσο τεράστιο που αν πάθει κάτι και κλείσει το σπίτι πέφτει στο σκοτάδι... για λίγο, μετά θα το συνηθίσεις, και μετά πάλι στο σκοτάδι μόλις το χρειαστείς δηλαδή μετά από πέντε λεπτά! Είναι απίστευτη δυνατότητα να το έχεις και να το αξιοποιείς σωστά. Για όλη την οικογένεια και με όλη την οικογένεια. Αρκεί να γίνει μέσον ενημέρωσης και σύσφιξης σχέσεων (Να' ναι καλά το Skype, μας έσωσε με όλους τους ξενιτεμένους που σας έχουμε εκεί έξω!)  και όχι μέσον απομόνωσης στον εαυτό μας και αντικοινωνικότητας.

Προσοχή στα παιδιά μας κορίτσια! Πω πω, αυτό ακούστηκε πολύ μαμαδίστικο! Είναι γεγονός οτι  παν μέτρον άριστον και εάν γίνει κατάχρηση στο ίντερνετ δε θα αργήσουν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Η εξάρτηση είναι κακό πράγμα. Στη σημερινή εποχή,ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά. Χάνονται σε έναν εικονικό κόσμο απο τον οποίον αντλούν ικανοποίηση χάνοντας όμως την ουσία του πραγματικού κόσμου και παραμελούν -μικροί και μεγάλοι- οικογένεια αλλα και καθημερινές υποχρεώσεις του υπαρκτού κόσμου. 

Εαν  καταφέρουν να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας μια υγιή αίσθηση του τι είναι και τι μας προσφέρει το διαδίκτυο θα έχουν πάντα στη ζωή τους ένα καλό εργαλείο που δε θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά επάνω τους! Καλό serfing και blogging μανούλες!

An InLinkz Link-up


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις όλων σεβαστές αρκεί να μην εκφράζονται με προσβλητικό τρόπο.